Område

Menupunkt for Område:

Her finder du info om nærområde,

Holbæk by historisk.

Samt nyeste om renovering af nabobygning 2023:

Facader slår revner: 10 år gammelt byggeri skal renoveres for 20 millioner kroner

To boligblokke på Skriverensvej i Holbæk får helt ny facade fra kælder til kvist efter, at den oprindelige facade begyndte at revne.

Skriverensvej 4 (til venstre i billedet) er pakket helt ind, mens håndværkerne genopretter facaden. Også nummer 2 skal gennemrenoveres.

Foto: Morten D. Christensen

Lige nu er ejendommen på Skriverensvej 4 pakket helt ind i stillads og afskærmning, mens bygningen på Skriverensvej 2 er delvist pakket ind.

Det handler om, at de to huse skal have nye facader.

– Vi konstaterede for flere år siden, at pudset uden på bygningernes facade ikke er lavet korrekt. Pudset slår revner og afskaller, og det betyder, at der kan trænge fugt ind under fladerne, hvilket jo ikke er så godt, siger Karsten Krüger, administrerende direktør i Vestsjællands Almene Boligselskab (VAB).

Artiklen fortsætter under billedet…

Problemerne med revner og afskalning af facaden opstod for flere år siden, og nu bliver der taget fat om nældens rod med en gennemgribende renovering på Skriverensvej i Holbæk. Foto: Morten D. Christensen

Ungt byggeri

De to blokke stod færdige i 2012, men allerede i februar 2018 måtte VAB indgive skadesanmeldelse. Efter projektering og udbud var et murerfirma i foråret i år klar til at gå i gang med at udbedre skaderne. Og det er ikke bare lidt oppudsning, der er tale om.

– De skræller simpelthen hele facaden af og er helt inde og genoprette isoleringen. I bunden af bygningerne er man også helt inde ved soklen for at lave en ny opbygning, fordi den heller ikke var lavet korrekt, fortæller VAB-direktøren.

Ulempe for beboerne

Som konsekvens af den gennemgribende renovering har beboerne siden foråret måtte affinde sig med en række gener. Blandt andet er altanerne blevet afmonteret, mens facaderne renoveres.

– Det er da en kæmpe ulempe for beboerne. De må leve med støj, larm og støv i en periode. Det er desværre nødvendigt for at genoprette facaderne. Eksperterne har fortalt os, at de vil blive ved med at revne og afskalle, hvis der ikke gøres noget. Og for at det kan laves helt korrekt, er vi nødt til at pille alle altanerne ned, forklarer Karsten Krüger.

Artiklen fortsætter under billedet…

Foto: Morten D. Christensen

Der er tale om 35 ret store altaner, så det er ikke nogen simpel opgave.

– Vi har heldigvis haft mulighed for at opmagasinere altanerne på et det areal, hvor vi senere skal opføre tredje etape i Vølunden, siger Karsten Krüger.

På plussiden tæller det også, at det ikke er nødvendigt for VAB at genhuse beboerne, mens arbejdet står på.

Ejendommen Skriverensvej 2 – det er huset nærmest jernbanen – rummer 19 ældreboliger, som VAB lejer ud.

Nabohuset i nummer 4 er et seniorbofællesskab for psykisk sårbare over 50 år, som drives af Holbæk Kommune, men er administreret af VAB.

Dækket af forsikring

Byggeriet på grunden, hvor Dahlgaards Vandværksindustri tidligere holdt til, stod færdigt i 2012. Det blev tegnet af arkitektfirmaet Kullegaard og opført af Holbæk-byggefirmaet PSP Byg. Sidstnævnte gik dog konkurs kort inden byggeriet stod færdigt.

Karsten Krüger oplyser, at den aktuelle renovering, der beløber sig til cirka 20 millioner kroner, i det store hele er dækket af VAB’s forsikring i Byggeskadefonden på nær en mindre selvrisiko.

Genopretningen skal efter planen være færdig i begyndelsen af december i år.

Foto: Morten D. Christensen

Renoveringsfirma,Kjær Knudsen:

 

 

 

 

 

 

 

©EFLunden